Jesus Camp

Hej!

Jag bara måste skriva om det jag fick veta igår!
Jag var inne på GD-forumet och fick veta om en film som heter Jesus Camp som är en dokumentär om ett religöst läger för barn (under 15). Där de bland annat får lära sig att evolutionsteorin är fel och att de skapades av gud, från det att dom är nyfödda. Så dessa barn talar verkligen i tungor och själv tycker jag det känns mer som en sekt.
Alla vet att religonen har börjat tyna bort i en stor del av oss människor och jag själv håller med "talesättet": Gud skapade inte människan, människan skapade Gud och de som är religösa försöker hitta nya sätt att få ut budskapet om gud! 
Detta läger skapades ju fan så att de skulle kunna trycka in i barnens huvud redan från unga år att gud faktiskt finns! Detta läger är som en försäkring att när barnen lämnar det vid 15 så finns det nya kristna.
Hjärntvätt skulle jag kalla det!

Men det jag reagerade på som en sjukt men ändå lite patetiskt underhållande grej var att barnen varken får läsa böckerna eller se filmerna om Harry Potter därför att det är magi.... men Sagan om ringen är det inget fel på, Gandlaf och Sauroman=trollkarlar, men som en person sa så är ju Sagan om ringen skriven ur en helt ny värld. Shire och Gondor finns ju inte alls medan Harry Potter är byggt runt vårat samhälle. Enligt Harry Potter finns trollkarlar/häxor överallt i världen men oupptäckta av "mugglar"samhället (det vill säga icke-magiska) men Harry Potter är ju en Fantasybok ingen faktabok!
Om de som bestämde detta tror att de äldre barnen ska tro att det i böckerna är sant och att denna värld faktiskt finns borde dom vara mer oroade för det faktum att de förlitar sig på en bok, en story som är till för underhållning...

Men minsta felaktiga tanke är visst fel...
För hundratals år sedan så kunde man straffas rejält för dessa tankar men det är just det att det var FÖRR i tiden. Just nu lever vi i 2000-talet och jag fattar inte varför folk så desperat klänger sig fast vid gammla seder, som att homosexuella är hemska varelser. Lämna fördomarna som passar hemma i hus utan elektricitet och börja tänka på vad vi kan göra för nytta i dagens samhälle, hjälp till med att hitta en möjlighet att rädda jorden ur den nedgående miljöförstöringsspiralen istället.

Jag säger inte att dessa människor inte får ha sin tro men snälla, se inte ner på de som inte tror på det ni tror på. Tvinga inte på icketroende "det fina med gud", låt barnen få skaffa sin egen uppfattning istället för att säga åt dem vad de ska tycka när de är så små att de inte förstår vad de olika alternativen är.

Den stora skadan är ju att alla ska vara så besatta av att trycka ner folk med andra uppfattningar på allt.

Men jag tänkte lägga in del ett av denna dokumentärfilm, det är nio delar men men, är man intresserad så kollar man:


Wow, detta ämne fick igång mig men ibland är det så :P
Nu ska jag chilla med min bok!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0